Tarile

Votat de 7 persoane

jocuri in aer liber

Despre Tarile

Jocul Tarile este cu: Este un joc de miscare, indemanare si strategie. Cucereste tarile celorlalti jucatori!

Instructiuni Tarile

Tarile

Varsta jucatorilor: recomandat sa fie mai mari de 4 ani

Numarul de jucatori: mai mult de 3 jucatori

Spatiul de joaca: Se joaca in spatiu deschis

Materiale necesare: Creta, Minge

Cum se joaca:

Fiecare jucator isi alege o tara pentru care sa joace.

Se traseaza pe jos un cerc mare, in care sa incapa toti jucatorii. Fiecare jucator primeste o bucata (ca la pizza cand este taiata) din cerc in care scrie numele tarii sale.

Fiecare jucator se pozitioneaza la el in tara si se trage la sorti sau se alege jucatorul care sa arunce mingea.

Jucatorul ia mingea si striga: "Sa fie tara cu numele de …" si va spune o tara, din cele participante la joc, si va arunca mingea in aer.

Jucatorul cu tara care a fost strigata trebuie sa prinda mingea cat mai repede, sa o aduca in cerc si sa strige "STOP". In acest timp, restul jucatorilor fug cat mai departe de el.

La "STOP" nu mai are voie nimeni sa se miste. Jucatorul cu mingea alege un jucator pe care incearca sa il nimereasca cu mingea. Are voie sa faca 3 pasi in directia lui.

Daca reuseste sa il atinga cu mingea, are dreptul sa ia o bucata din tara celui atins, dar nu mai mai mult de jumatate. Daca nu reuseste, cel care nu a fost nimerit cu mingea va lua o bucata din tara celui care a aruncat dupa el, dar nu mai mai mult de jumatate.

Jocul se reia, iar cel care arunca mingea in sus este jucatorul a carui tara a fost strigata ultima oara. Daca acesta nu mai este in joc, pentru ca toata tara lui a fost cucerita, mingea va fi aruncata de ultimul jucator care a aruncat mingea si este inca in joc.

Un jucator iese din joc atunci cand nu mai are unde sa stea, adica daca tara lui este mai mica decat o talpa de picior.

Ultimul jucator ramas in joc, castiga jocul.

Jocuri asemanatoare