De-a v-ati ascunselea

Votat de 7 persoane

jocuri in aer liber

Despre De-a v-ati ascunselea

Jocul De-a v-ati ascunselea este cu: Este cel mai popular joc. Gaseste-i pe toti!

Instructiuni De-a v-ati ascunselea

De-a v-ati ascunselea

Varsta jucatorilor: recomandat sa fie mai mare de 4 ani

Numarul copiilor: mai mult de 3 jucatori

Spatiul de joaca: recomandat in aer liber

Materiale necesare: lucruri dupa care sa te ascunzi

Cum se joaca:

Se desemneaza jucatorul care trebuie sa caute ceilalti copii.

Cine ramane ultimul la numaratoare va fi cel care va cauta. Acesta va inchide ochii si va numara pana la 10, 20 sau 100, depinde de cat se pun jucatorii de acord. Se stabileste locul unde trebuie sa stea cu mainile la ochi jucatorul care trebuie sa-i caute pe ceilalti.

Restul jucatorilor trebuie sa fuga si sa se ascunda cat mai bine, inainte sa termine numaratoarea cel care cauta.
Cand ajunge la sfarsitul numaratorii, cel care trebuie sa caute striga tare: "Cine nu e gata, il iau cu lopata!" anuntand ca pleaca in cautarea celorlalti.

Obiectivul celui care a numarat este sa caute si sa ii gaseasca pe ceilalti. Este suficient sa ii vada si sa fuga inapoi la locul unde a numarat si sa strige pe nume pe cel vazut si locul unde era ascuns. Daca cel care cauta nu se indeparteaza de locul de unde a numarat, ceilalti trebuie sa strige "Plimba ursul ca rugineste lantul!" pentru a-l atentiona ca trebuie sa ii caute, nu sa stea pe loc.

Jucatorii care s-au ascuns au misiunea de a sta ascunsi de cel care-i cauta si sa incerce sa ajunga inaintea lui la locul unde el a numarat. Cine ajunge inaintea celui care cauta, este salvat de la a cauta tura urmatoare.

Tura se incheie atunci cand toti cei care au stat ascunsi, fie au fost gasiti si numiti, fie au ajuns la locul unde s-a numarat si numit ei pe cel care a cautat.

Cel care va cauta tura urmatoare este cel care a fost gasit primul de cel care a cautat.

"Ultimul scapa turma!" inseamna ca daca ultimul jucator ascuns reuseste sa scape de cel care il cauta, adica ajunge la locul de numarat inaintea celui care cauta, aceeasi persoana va cauta si tura urmatoare.

Jocuri asemanatoare