Patratica

Votat de 11 persoane

jocuri in aer liber

Despre Patratica

Jocul Patratica este cu: Patratica este un joc in aer liber ce se joaca cu mingea. Seamana cu tenisul de picior.

Instructiuni Patratica

Patratica  Patratele

Patratica este un joc in aer liber ce se joaca cu mingea, in 4 jucatori sau mai multi jucatori. Jocul este o varianta de tenis de picior insa pe o suprafata mult mai mica sau mai mare, depinde de cati jucatori sunt.

Inainte de inceperea jocului se va marca terenul astfel:

Un patrat mare impartit in mod egal la 4, daca sunt 6 jucatori, acel patrat se poate transforma intr-un dreptunghi impartit in 6.
Cum se joaca Patratica
Dupa ce se stabileste locul fiecarui jucator, cel care este in casuta cu numarul 1 va incepe jocul, servind mingea.

Reguli

1. Mingea se serveste intotdeauna la casuta de pe diagonala.
2. Daca un jucator repinge mingea in afara casutelor de joc are o greseala.
3. Daca in casuta unui jucator mingea atinge de cel putin 2 ori pamantul inainte ca acesta sa o atinga, are o greseala jucatorul din casuta respectiva.
4.Daca mingea cade pe una din liniile ce despart casutele iar casuta respectiva este ocupata de un jucator, lovitura este valabila. Doar in cazul in care linia pe care a cazut mingea este comuna pentru 2 jucatori jocul se va opri si va fi reluat de cel care a servit ultima data.
5. Jucatorul care ajunge la un numar de greseli (se stabileste inainte - pot fi 2 sau 3 greseli) poate fi eliminat sau inlocuit de un alt jucator care asteapta.
6. De asemenea se poate juca pe campionate. Vor fi eliminati jucatorii care ajung la un numar de greseli pana ramane unul singur, acesta fiind declarat campion.

Jocuri asemanatoare